|
2011-06-18 22:05:02, szombat
|
|
|
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat
Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Báránycurry párolt zöldfűszeres rizzsel
Desszert: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vacsora: Húsos rétes
Vegetáriánus ajánlat: Borsos hal padlizsánpürével
Szalonnás-kolbászos rántotta:
Hozzávalók:
8 szelet füstölt szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 nagyobb fej hagyma
8 db tojás
só
bors
2 evőkanál tej
Elkészítés:
A füstölt szalonnaszeleteket bőréig centinként bevágom, a kolbászt felkarikázom, a hagymát vékonyan félfőre vágom, a tojásokat a tejjel, sóval, borssal habosra felverem.
Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.
Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.
Megjegyzés:
Mezey Joci barátom receptje, aki tán még egy szelet kenyeret sem tud megkenni vajjal vagy zsírral, de ezt a rántottát istenien készíti! Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Egyszerű gyümölcsleves:
Hozzávalók:
30-35 dkg bármilyen gyümölcs
cukor
1-2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
fél csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Ízesítjük ízlés szerint, és pár perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sajtkrumpli küldte. Köszönjük!
Báránycurry:
Hozzávalók:
1,2 kg bárány mellső láb (csont nélkül)
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
2 evőkanál currykrém
2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék -
Ázsia-boltban kapható)
só
chilipor
25 dkg cukorborsó (héjában)
2 konzerv csicseriborsó (kb. 26,5 dkg lecsöpögtetve)
Elkészítés:
A húst leöblítjük, eltávolítjuk róla a faggyút és az inakat, a többit felkockázzuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, azután elkeverjük a kókusztejjel, a currykrémmel és a garam masalával. Sóval és chiliporral ízesítjük, majd a húsra öntjük, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Előmelegített sütőben 90 fokon (a legkisebb fokozaton) kb. 3 1/2 órát pároljuk. Megtisztítjuk és megmossuk a cukorborsót, majd a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt 15 perccel a sütési idő vége előtt a húshoz adjuk.
Megjegyzés:
Adagonként kb. 480 kalória, 33 g fehérje, 33 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 4 óra (pácolás nélkül)
Libamájas kalács almás-bodzás öntettel:
Hozzávalók:
40 dkg libamáj
2 dl olívaolaj
50 dkg alma
1 l almalé
50 dkg kalács (nem kakakós)
2 dl bodzaszörp
só
Elkészítés:
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd az olajba helyezzük kb. fél órára. Az almákat megpucoljuk héjától és a belsejétől, kockára vágva edénybe helyezzük, és az almalével puhára főzzük. Mikor megfőtt, a maradék levet leöntjük, és a szörp hozzáadásával összeturmixoljuk. Ezután a libamájat előmelegített serpenyőben megsütjük, közben a kalácsot szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban közepesre pirítjuk. A kész májat picit sózuk, a kalácsra helyezzük, és az almás bodzás öntettel meglocsoljuk. Kiíválóan íllik hozzá Tokaji ötputtonyos aszú.
Megjegyzés:
Botrányosan finom!!!!!
A receptet Nógrádi Barbara küldte. Köszönjük!
Húsos rétes:
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 tojássárgája
1/2 teáakanál só
zsemlemorzsa a szóráshoz
1 tojássárgája a tészta kenéséhez
A töltelékhez:
2 piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vegyes, vágott zöldfűszer
50 dkg darált hús (vegyes)
20 dkg paprikás vajkrém
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk az olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel. Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz. Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és beledolgozzuk a vajkrémet. Két réteg folpack között kb. 3-4 mm vastag 30 x 30 cm nagyságú négyzetté nyújtjuk. A tésztát lisztezett konyharuha közepére fektetjük, és kézfejünkkel húzogatva hajszálvékonyra kinyújtjuk, kb. 40 x 40 cm négyzetet kell kapnunk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tészta közepére borítjuk a húsmasszát, a tésztaszéleket visszahajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétest a tepsire fektetjük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk. Paradicsommártást kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 317 kcal
Borsos hal padlizsánpürével:
Hozzávalók:
2 db filézett fehér húsú hal (pl. fogas vagy hasonló)
10 dkg búzadara
1 zöld citrom (lime)
4 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál steakbors
2 db kisebb padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál zöldcitromlé
1 dl olívaolaj
2 teáskanál szezámolaj
só
bors
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott padlizsánt megkenjük némi olívaolajjal, és a hámozatlan fokhagymagerezdekkel kb. 30 percig sütjük a forró sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni. A padlizsánokat kettévágjuk, és a húst kikanalazzuk. A fokhagymákat meghámozzuk, majd a padlizsán húsával, a maradék olívaolajjal, a szezámolajjal és a zöld citrom levével össze turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szezámmagokat, és melegen tartjuk.
A búzadarát összekeverjük a sóval és a steakborssal, ebben megforgatjuk a halfiléket. A mogyoróolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a halszeleteket.
A citromot karikákra vágjuk, és ezzel díszítjük a halat, mellé tálaljuk a padlizsánpürét.
Megjegyzés:
Ausztrál recept. Ennek az ételnek az elkészítéséhez szerintem nagyon alkalmas a Pangasius (cápaharcsa) filé, ami, ha jól tudom, fagyasztva már otthon is nagyon sok helyen kapható. Ennek a halnak az előnye, hogy szinte teljesen szálkamentes.
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
Címkék: padlizsánpürével, kolbászkarikákat, csicseriborsóval, összeturmixoljuk, kenyérpirítóban, zsemlemorzsával, tojássárgájával, hajszálvékonyra, tojássárgákkal, összedolgozzuk, padlizsánpürét, lecsöpögtetett, elkészítéséhez, zöldfűszereket, felforrósítjuk, tésztaszéleket, csicseriborsó, lecsöpögtetve, megtisztítjuk, előmelegített, fűszerkeverék, megtisztított, padlizsánokat, megszórhatják, gyümölcsleves, csomómentesre, szezámolajjal, visszahajtjuk, előmelegítjük, beledolgozzuk, összekeverjük, mogyoróolajat, hozzákeverjük, halszeleteket, hozzáadásával, szezámmagokat, kolbászt felkarikázom, hagymát vékonyan, serpenyőben lassú, felvert tojás, szelet kenyeret, rántottát istenien, receptet Nanasnani, megtisztított gyümölcsöket, tejszínnel kikeverjük, leveshez öntjük, fotót Sajtkrumpli, húst leöblítjük, többit felkockázzuk, tűzálló tálba, fokhagymát megtisztítjuk, garam masalával, Mezey Joci, Nógrádi Barbara,
|
|
|
|
kolbászt felkarikázom, hagymát vékonyan, serpenyőben lassú, felvert tojás, szelet kenyeret, rántottát istenien, receptet Nanasnani, megtisztított gyümölcsöket, tejszínnel kikeverjük, leveshez öntjük, fotót Sajtkrumpli, húst leöblítjük, többit felkockázzuk, tűzálló tálba, fokhagymát megtisztítjuk, garam masalával, húsra öntjük, hűtőbe tesszük, legkisebb fokozaton, lecsöpögtetett csicseriborsóval, húshoz adjuk, libamájat ujjnyi, olajba helyezzük, almákat megpucoljuk, almalével puhára, maradék levet, szörp hozzáadásával, libamájat előmelegített, kalácsot szeletekre, kész májat, kalácsra helyezzük, almás bodzás, receptet Nógrádi, tészta kenéséhez, lisztet összegyúrjuk, tészta lágy, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, darált húshoz, tésztát lisztezett, sütőlapot kibéleljük, tészta közepére, tésztaszéleket visszahajtjuk, konyharuha segítségével, tepsire fektetjük, megmosott padlizsánt, forró sütőben, padlizsánokat kettévágjuk, húst kikanalazzuk, fokhagymákat meghámozzuk, padlizsán húsával, maradék olívaolajjal, zöld citrom, búzadarát összekeverjük, mogyoróolajat felforrósítjuk, citromot karikákra, elkészítéséhez szerintem, receptet Nordkapp, padlizsánpürével, kolbászkarikákat, csicseriborsóval, összeturmixoljuk, kenyérpirítóban, zsemlemorzsával, tojássárgájával, hajszálvékonyra, tojássárgákkal, összedolgozzuk, padlizsánpürét, lecsöpögtetett, elkészítéséhez, zöldfűszereket, felforrósítjuk, tésztaszéleket, csicseriborsó, lecsöpögtetve, megtisztítjuk, előmelegített, fűszerkeverék, megtisztított, padlizsánokat, megszórhatják, gyümölcsleves, csomómentesre, szezámolajjal, visszahajtjuk, előmelegítjük, beledolgozzuk, összekeverjük, mogyoróolajat, hozzákeverjük, halszeleteket, hozzáadásával, szezámmagokat, szárazkolbász, olívaolajjal, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3380
- e Hét: 18252
- e Hónap: 32157
- e Év: 161864
|
|
|