Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-06-18 22:05:02, szombat
 
   
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Báránycurry párolt zöldfűszeres rizzsel
Desszert: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vacsora: Húsos rétes
Vegetáriánus ajánlat: Borsos hal padlizsánpürével


Szalonnás-kolbászos rántotta:

Hozzávalók:
8 szelet füstölt szalonna
15 dkg szárazkolbász
1 nagyobb fej hagyma
8 db tojás

bors
2 evőkanál tej

Elkészítés:
A füstölt szalonnaszeleteket bőréig centinként bevágom, a kolbászt felkarikázom, a hagymát vékonyan félfőre vágom, a tojásokat a tejjel, sóval, borssal habosra felverem.

Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.

Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.

Megjegyzés:
Mezey Joci barátom receptje, aki tán még egy szelet kenyeret sem tud megkenni vajjal vagy zsírral, de ezt a rántottát istenien készíti! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Egyszerű gyümölcsleves:

Hozzávalók:
30-35 dkg bármilyen gyümölcs
cukor
1-2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Ízesítjük ízlés szerint, és pár perc alatt készre főzzük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sajtkrumpli küldte. Köszönjük!


Báránycurry:

Hozzávalók:
1,2 kg bárány mellső láb (csont nélkül)
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
2 evőkanál currykrém
2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék -
Ázsia-boltban kapható)

chilipor
25 dkg cukorborsó (héjában)
2 konzerv csicseriborsó (kb. 26,5 dkg lecsöpögtetve)

Elkészítés:
A húst leöblítjük, eltávolítjuk róla a faggyút és az inakat, a többit felkockázzuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, azután elkeverjük a kókusztejjel, a currykrémmel és a garam masalával. Sóval és chiliporral ízesítjük, majd a húsra öntjük, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Előmelegített sütőben 90 fokon (a legkisebb fokozaton) kb. 3 1/2 órát pároljuk. Megtisztítjuk és megmossuk a cukorborsót, majd a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt 15 perccel a sütési idő vége előtt a húshoz adjuk.

Megjegyzés:
Adagonként kb. 480 kalória, 33 g fehérje, 33 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 4 óra (pácolás nélkül)


Libamájas kalács almás-bodzás öntettel:

Hozzávalók:
40 dkg libamáj
2 dl olívaolaj
50 dkg alma
1 l almalé
50 dkg kalács (nem kakakós)
2 dl bodzaszörp


Elkészítés:
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd az olajba helyezzük kb. fél órára. Az almákat megpucoljuk héjától és a belsejétől, kockára vágva edénybe helyezzük, és az almalével puhára főzzük. Mikor megfőtt, a maradék levet leöntjük, és a szörp hozzáadásával összeturmixoljuk. Ezután a libamájat előmelegített serpenyőben megsütjük, közben a kalácsot szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban közepesre pirítjuk. A kész májat picit sózuk, a kalácsra helyezzük, és az almás bodzás öntettel meglocsoljuk. Kiíválóan íllik hozzá Tokaji ötputtonyos aszú.

Megjegyzés:
Botrányosan finom!!!!!

A receptet Nógrádi Barbara küldte. Köszönjük!


Húsos rétes:

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 tojássárgája
1/2 teáakanál só
zsemlemorzsa a szóráshoz
1 tojássárgája a tészta kenéséhez

A töltelékhez:
2 piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vegyes, vágott zöldfűszer
50 dkg darált hús (vegyes)
20 dkg paprikás vajkrém

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk az olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel. Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz. Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és beledolgozzuk a vajkrémet. Két réteg folpack között kb. 3-4 mm vastag 30 x 30 cm nagyságú négyzetté nyújtjuk. A tésztát lisztezett konyharuha közepére fektetjük, és kézfejünkkel húzogatva hajszálvékonyra kinyújtjuk, kb. 40 x 40 cm négyzetet kell kapnunk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tészta közepére borítjuk a húsmasszát, a tésztaszéleket visszahajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétest a tepsire fektetjük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk. Paradicsommártást kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 317 kcal


Borsos hal padlizsánpürével:

Hozzávalók:
2 db filézett fehér húsú hal (pl. fogas vagy hasonló)
10 dkg búzadara
1 zöld citrom (lime)
4 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál steakbors
2 db kisebb padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál zöldcitromlé
1 dl olívaolaj
2 teáskanál szezámolaj

bors

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott padlizsánt megkenjük némi olívaolajjal, és a hámozatlan fokhagymagerezdekkel kb. 30 percig sütjük a forró sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni. A padlizsánokat kettévágjuk, és a húst kikanalazzuk. A fokhagymákat meghámozzuk, majd a padlizsán húsával, a maradék olívaolajjal, a szezámolajjal és a zöld citrom levével össze turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szezámmagokat, és melegen tartjuk.

A búzadarát összekeverjük a sóval és a steakborssal, ebben megforgatjuk a halfiléket. A mogyoróolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a halszeleteket.

A citromot karikákra vágjuk, és ezzel díszítjük a halat, mellé tálaljuk a padlizsánpürét.

Megjegyzés:
Ausztrál recept. Ennek az ételnek az elkészítéséhez szerintem nagyon alkalmas a Pangasius (cápaharcsa) filé, ami, ha jól tudom, fagyasztva már otthon is nagyon sok helyen kapható. Ennek a halnak az előnye, hogy szinte teljesen szálkamentes.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: padlizsánpürével, kolbászkarikákat, csicseriborsóval, összeturmixoljuk, kenyérpirítóban, zsemlemorzsával, tojássárgájával, hajszálvékonyra, tojássárgákkal, összedolgozzuk, padlizsánpürét, lecsöpögtetett, elkészítéséhez, zöldfűszereket, felforrósítjuk, tésztaszéleket, csicseriborsó, lecsöpögtetve, megtisztítjuk, előmelegített, fűszerkeverék, megtisztított, padlizsánokat, megszórhatják, gyümölcsleves, csomómentesre, szezámolajjal, visszahajtjuk, előmelegítjük, beledolgozzuk, összekeverjük, mogyoróolajat, hozzákeverjük, halszeleteket, hozzáadásával, szezámmagokat, kolbászt felkarikázom, hagymát vékonyan, serpenyőben lassú, felvert tojás, szelet kenyeret, rántottát istenien, receptet Nanasnani, megtisztított gyümölcsöket, tejszínnel kikeverjük, leveshez öntjük, fotót Sajtkrumpli, húst leöblítjük, többit felkockázzuk, tűzálló tálba, fokhagymát megtisztítjuk, garam masalával, Mezey Joci, Nógrádi Barbara,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Naplemente  Minden szülő a lényével nevel.  Szép estét  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Esti kép  Gondolatok az életről és szere...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Emberként automatikusan értéke...  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Alakot vált...  Életművészet  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Ma  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam Krisztinától  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Szép estét kedves látogatóimna...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Szent György nap  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pillangó  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Életművészet  Esti kép  Aki szeret, annak senki sem id...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Különös!  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kolbászt felkarikázom, hagymát vékonyan, serpenyőben lassú, felvert tojás, szelet kenyeret, rántottát istenien, receptet Nanasnani, megtisztított gyümölcsöket, tejszínnel kikeverjük, leveshez öntjük, fotót Sajtkrumpli, húst leöblítjük, többit felkockázzuk, tűzálló tálba, fokhagymát megtisztítjuk, garam masalával, húsra öntjük, hűtőbe tesszük, legkisebb fokozaton, lecsöpögtetett csicseriborsóval, húshoz adjuk, libamájat ujjnyi, olajba helyezzük, almákat megpucoljuk, almalével puhára, maradék levet, szörp hozzáadásával, libamájat előmelegített, kalácsot szeletekre, kész májat, kalácsra helyezzük, almás bodzás, receptet Nógrádi, tészta kenéséhez, lisztet összegyúrjuk, tészta lágy, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, darált húshoz, tésztát lisztezett, sütőlapot kibéleljük, tészta közepére, tésztaszéleket visszahajtjuk, konyharuha segítségével, tepsire fektetjük, megmosott padlizsánt, forró sütőben, padlizsánokat kettévágjuk, húst kikanalazzuk, fokhagymákat meghámozzuk, padlizsán húsával, maradék olívaolajjal, zöld citrom, búzadarát összekeverjük, mogyoróolajat felforrósítjuk, citromot karikákra, elkészítéséhez szerintem, receptet Nordkapp, padlizsánpürével, kolbászkarikákat, csicseriborsóval, összeturmixoljuk, kenyérpirítóban, zsemlemorzsával, tojássárgájával, hajszálvékonyra, tojássárgákkal, összedolgozzuk, padlizsánpürét, lecsöpögtetett, elkészítéséhez, zöldfűszereket, felforrósítjuk, tésztaszéleket, csicseriborsó, lecsöpögtetve, megtisztítjuk, előmelegített, fűszerkeverék, megtisztított, padlizsánokat, megszórhatják, gyümölcsleves, csomómentesre, szezámolajjal, visszahajtjuk, előmelegítjük, beledolgozzuk, összekeverjük, mogyoróolajat, hozzákeverjük, halszeleteket, hozzáadásával, szezámmagokat, szárazkolbász, olívaolajjal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 18252
  • e Hónap: 32157
  • e Év: 161864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.